زمان مطالعه: 7 دقیقه
اقدامات قبل از ایمپلنت دندان را باید به اندازه مراقبت های بعد از آن مهم بشمارید. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی تبسّم،  دلیل آن به طور کامل توضیح داده شده است. اگر برخی از دندان های ارزشمند خود را از دست داده اید و اکنون جای آن ها در دهان شما خالی است و همین امر برای تان به شدت آزار دهنده شده است چون در زمان صحبت کردن یا خندیدن باعث احساس خجالت شما شده و علاوه بر آن سطح رضایت شما از ظاهرتان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و کاسته است، بدون شک، گزینه هایی درمانی از قبیل ایمپلنت دندان ، بهترین گزینه ها برای بازیابی دندان های از دست رفته خواهد بود.
ایمپلنت یک روش درمان جایگزین کردن و بازیابی دندان های از دست رفته می باشد که از رواج چشمگیری برخوردار است چون شکل ظاهری طبیعی و شبیه به دندان های واقعی را داشته و علاوه بر اینکه احساسی شبیه به سایر دندان های موجود در دهان تان را در شما ایجاد می کند، عملکرد آن نیز دقیقاً مثل سایر دندان های طبیعی تان می باشد. ايمپلنت دندان، فرایندی است که اجرای آن به انجام جراحی نیاز دارد و در نتیجه، داوطلبین این درمان، باید قبل از قرار گرفتن تحت پروسیجر جراحی، آماده شوند. بهترین متخصص ایمپلنت دندان  در طول جلسه مشاوره با بیمار خود، کلیه دستورالعمل های لازم برای آماده شدن جهت انجام این فرآیند را به بیمار آموزش می دهد.

نکات و اقدامات قبل از ایمپلنت دندان

بمنظور آماده شدن برای انجام این فرآیند، اقدامات زیر را انجام دهید:
از مصرف محصولات وابسته به تنباکو و الکل خودداری کنید.
سیگار کشیدن و مصرف الکل هر دو می تواند باعث کند شدن فرایند بهبود و افزایش خطر بروز عوارض جانبی و مشکلات بعد از جراحی ایمپلنت شود. بیماران باید در طول هفته منتهی به جراحی، مصرف الکل را کنار گذاشته و این قطع مصرف را در طول دوره اولیه بعد از جراحی نیز ادامه دهند. تاثیر الکل بر روی جریان خون می تواند باعث بروز مشکلات مرتبط با خونریزی شود.
سیگار کشیدن یا جویدن آدامس های تنباکو نیز یکی از دغدغه های مهم به شمار می آیند، چون تا حد زیادی خطر بروز مشکل در این فرآیند را به همراه دارد. تنباکو، خطر بیماری لثه و عفونت آن را افزایش می دهد و می تواند ناحیه ایمپلنت را نیز عفونی کند. سیگار کشیدن، سطح اکسیژن در جریان خون را کاهش داده و بهبود سلول را دشوار می کند.
توقف مصرف سیگار و الکل، یک اولویت بوده و نباید دیر تر از حداقل دو هفته قبل از جراحی، آغاز شود.
اعلام فهرست داروهای مصرفی به پزشک
قبل از اینکه تحت جراحی قرار بگیرید، اعلام فهرست داروهای مصرفی فعلی، مکمل ها و ویتامین هایی که در حال حاضر مشغول به مصرف آن ها هستید، الزامی می باشد. مصرف برخی مکمل ها، داروها و ویتامین ها در طول دوره ریکاوری می تواند باعث برو مشکلاتی شود. آسپرین، ویتامین E، کومادین، و وارفارین، می تواند مشکلات مرتبط با خونریزی را به همراه داشته باشد.

 

رعایت بهداشت دهانی صحیح را دنبال کنید
اجرای بهداشت صحیح دهان و دندان، مسواک زدن حداقل دوبار در روز و نخ دندان زدن حداقل یک بار در روز، همیشه برای بهره مندی از یک سلامت دهان خوب الزامی می باشد، ولی تمیز نگه داشتن دهان قبل از ایمپلنت نیز بسیار حائز اهمیت است. جراحی ایمپلنت با ایجاد برش های کوچکی در لثه، به منظور قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک انجام می شود. بمنظور جلوگیری از عفونی شدن این برش ها، دنبال کردن بهداشت دهانی خوب و تبدیل کردن آن به یک عادت، بمنظور کاهش دادن احتمال حضور باکتری ها در دهان و پیشگیری از بیماری لثه، ضروری می باشد. یکی از موارد مهم در اقدامات قبل از ایمپلنت دندان این است که فرد دستورالعمل های لازم در خصوص نحوه صحیح مسواک و نخ دندان زدن برای مراقبت از ایمپلنت هایی که تازه عضو جدید خانواده دندان های شما شده اند، را فراگیرد.
Dentist doctor and patient looking at digital teeh x-ray in dental office, person pov. Stomatology wearing protective face mask and gloves pointing at teeth radiography in stomatological clinic

آزمایشات انجام شده قبل از کاشت ایمپلنت

 

 

آزمایش خون : این یکی از مهم ترین تست ها می باشد. این مورد زمانی صورت می پذیرد که بیمار از یک بیماری مزمن مثل دیابت یا فشار خون رنج ببرد. این بیماری ها روی نتیجه تاثیر منفی می گذارند. زمانی که عفونت نیز وجود داشته باشد ، باید ابتدا این معضل درمان شده و سپس به سراغ کاشت ایمپلنت رفت.

 

تصویربرداری X ray : برای رسیدن به نتیجه ای رضایت بخش ، پزشک باید باید از وجود تراکم و ضخامت کافی استخوان اطمینان حاصل نماید. اگر به تشخیص ایشان استخوان کافی برای نگهداری از ایمپلنت وجود نداشته باشد ، از راه های دیگری بهره گرفته می شود.  احتمال دارد جراح پیشنهاد دهد از گرافت استخوان و یا PRP استفاده شود تا ثبات ایمپلنت در دهان بالا رود و روند استخوان سازی با سرعت بیشتری صورت پذیرد.

انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان

از دیگر موارد مهم در اقدامات قبل از ایمپلنت دندان ، انتخاب یک پزشک متخصص است. این تصور غلط در میان برخی از افراد رایج است که فکر می کنند با مراجعه به دندانپزشکی می توانند تحت این جراحی قرار گیرند. جراحان فک، صورت و دهان، جراحان پروتز، پریودنتیست ها، پزشکانی هستند که می توانند این جراحی را انجام دهند.
علت اهمیت انتخاب یک جراح خوب ایمپلنت این است که با این کار می توان احتمال بروز عوارض را به حداقل رساند. انجام جراحی تصمیم مهمی است که مستلزم صرف وقت و هزینه می باشد. به همین دلیل، انتخاب یک متخصص جراحی ایمپلنت خوب  ، نقش بسیار موثری در کسب حس خشنودی و رضایت مندی از وقت و هزینه صرف شده برای بیمار به همراه خواهد داشت.